6 лютого, тобто в день покровителя виноробів святого Аманда, відзначається Міжнародний день бармена. Відомо, що святий Аманд займався євангелізацією виноробних регіонів у Франції та Німеччині. На його честь і було започатковано професійне свято барменів, яке спочатку відзначали в Європі, але зараз воно поступово приживається і в Україні. Популярність Міжнародного дня бармена постійно зростає, оскільки цю професію починають цінувати все більше.
Робота бармена в сучасних умовах досить складна і багатогранна, спрямована на високу кваліфікацію працівника, його досконалі практичні навички. Саме на підготовку таких працівників і розрахована книжково-ілюстративна виставка «Аристократ робочого класу», яка знаходиться у відділу обслуговування.
В розділі «Барменська справа-коктейль з умінь, культури та бізнесу» ви знайдете видання, які розкривають зміст торгово-економічної діяльності сучасних барів, їх типізацію, організаційну структуру, асортимент продукції, також представлена література з організації робочого місця бармена.
Робота бармена вимагає працьовитості, терпіння і зосередженості. Крім того, хороший бармен має бути відмінним психологом, здатним встановити контакт з будь-яким клієнтом і вгадати, чого конкретна людина хоче саме зараз. Найчастіше люди цієї професії проводять на ногах весь робочий день. Розділ «Бармен - особистість творча» висвітлює психологічні аспекти взаємовідносин «бармен-відвідувач», правила та норми поведінки у барах і кафе.
Розділ «Чаклування над келихом» допоможе опанувати цю порівняно молоду галузь кулінарії та сприятиме активному творчому пошуку та впровадженню оригінальних ідей у розроблення нових рецептів коктейлів.
Виставка зацікавить професіоналів барної справи, а також широкий загал читачів-гурманів, які люблять дивувати своїх гостей оригінальними напоями та весело організувати дозвілля.